woensdag 3 december 2008

Chiang Mai

Aankomen in Chiang Mai is een beetje overweldigend. Na de rust en kalmte van de kleine dorpjes en groene omgeving waar we de laatste tijd in hebben vertoefd, worden we een beetje overweldigd door de horde toeristen en het bijhorende circus.

We vinden een prachtige guesthouse met zwembad, schuiven de bedden tegen elkaar, hangen ons muskietennet op, gooien alles uit de rugzak en voelen ons meteen thuis. Vreemd hoe je na een tijdje gewend raakt aan dergelijke rituelen.

Chiang Mai met de fiets verkennen is ideaal, ons tempo is oertraag maar dat steken we al te graag op de enorme hitte. Tijdens de bezoekjes aan de vele tempels merken we dat de monniken enorm leergierig zijn en graag engels praten om hun talenkennis uit te breiden.

In afwachting van ons Indisch visum, waar we een dikke week op moeten wachten, trekken we verder naar het noorden. De volgende dag sterven 178 mensen in Mumbai, onze bestemming in India. Het lijkt wel of er een duiveltje mee reist met ons, in Rusland begonnen ze daar een oorlog met Georgie, in het altijd rustige Mongolie waren er betogingen (met enkele doden) tegen de regering, in Vietnam waren het de typhonen die met landverschuivingen voor de nodige doden zorgden, in Cambodia waren er de grensconflicten met Thailand nadat die twee grenswachters hadden doodgeschoten, in Thailand worden vanaf onze eerste dag in het land de twee grootste luchthavens in Bangkok geblokkeerd (zodat onze vlucht naar Myanmar in het gedrang komt) en nu zijn er de bomaanslagen en gijzelingen in Mumbai...

Maar met ons nog steeds alles in orde!!

Geen opmerkingen: