dinsdag 9 december 2008

Oude hoofdsteden: Sukhothai en Ayudhaya

We duiken de geschiedenis in, op het programma staan de twee oude hoofdsteden van Thailand. Ze zijn een beetje te vergelijken, in beide steden zijn vele ruines van oude tempels te zien. Maar ze zijn "same same but different".

Sukhothai is een gezellig rustig park om rond te fietsen. Er staat een heerlijk brandend zonnetje aan de hemel en hoe hoger de zon, hoe lager ons tempo. De volgende ochtend vertrekken we naar Ayudhaya, de wekker gaat af om 6 u, maar helaas, de zingende monniken naast ons raam en de blaffende hondenroedels waren de wekker ruim voor.

Ayudhaya is een vrij drukke, grote stad en de ruines liggen verder uit elkaar verspreid. Het weer weerspiegelt een beetje hoe we ons voelen, wat grijs en grauw. We hebben vannacht kennis gemaakt met de "hondenbendes van Ayudhaya". Ze blaffen niet alleen, ze gillen, krijsen, schreeuwen de hele nacht door, groep tegen groep. Niet verwonderend dat we overdag dus zoveel mankepoten tegenkomen...


1 opmerking:

Anke zei

Hey schatties,

Toch snel een berichtje, want het is hier eigenlijk bijna gekkenwerk op den Bureau. Vrijdag is het trouwfeest van Annelies en jurgen (5 jaar na datum) in Barokstijl, kunnen jullie mss een leuke foto van jullie doorsturen, dan kunne we toch doen of jullie erbij zijn, want het is toch een beetje anders zonder jullie hoor!!!! Verder is hier alles goed zenne, geen spectaculaire belevenissen of amoureuze uitspattingen :-) but as usual, we keep you posted!
Dikke kussen,
Anke